آموزش نی

آموزش نی در کرج در آموزشگاه موسیقی نی توسط مجرب‌ترین اساتید موسیقی تدریس می‌شود. نی از جمله قدیمی ترین سازهای اصیل ایرانی است و در دسته سازهای بادی قرار می گیرد. این ساز از یک لوله استوانه ای از جنس نی ساخته می شود و در سر تا سر آن سوراخهایی وجود دارد. نی تقریبا در تمام نقاط ایران رواج دارد و با اندکی تغییرات با نامهای مختلفی نامگذاری شده است. که از آن جمله می توان به نی کوتاه، نی بلند، نی هفت بند، دوزله، قره نی و… اشاره کرد.

حتما اطلاعات تکمیلی در مورد بهترین کلاس آموزش گیتار را اینجا بخوانید.

آموزش نی در کرج

آموزش نی در آموزشگاه موسیقی نی توسط بهترین اساتید موسیقی تدریس می‌شود. بهترین آموزشگاه آموزش نی در کرج برای آموزش نی جایی است که هنرجو به گونه ای تربیت شود. که علاوه بر نفس گیری درست و صحیح دمیدن در ساز بتواند با دقت تکنیک های نواختن را نیز اجرا نماید. همچنین مدرس باید توانایی انتقال دانش بیان موسیقیایی در آهنگ نوازی را از روش ها و متدهای به روز را داشته باشد.

مضاف بر اینکه استاد حرفه ای نی باید بتواند نواختن خلاقانه را نیز به هنرجو آموزش دهد. همچنین باید با استفاده از روش های انگیزشی و تشویقی شور یادگیری در هنرجویان نی ایجاد کرد.

تدریس نی در کرج – کلاس نی در کرج

کلاس آموزش نی در کرج در حال حاضر در اکثر آموزشگاه‌های کشور دایر است و اساتید خوب و با تجربه ای نیز در آن فعالیت دارند.

برای شروع کلاس آموزش نی در کرج، ابتدا ساز خود را با مشاوره استاد تهیه کنید. سپس مشخص کنید که به یادگیری کدام نوع از نی بیشتر علاقه دارید. استاد آموزش نی در کرج در ابتدا شیوه درآوردن صدای نی را به شما آموزش می دهد. که این کار کمی زمان بر است. اما با تمرین و پشتکار یاد می گیرید. سپس به آموزش نتها و مشخص کردن جای آن روی ساز پرداخته و به کمک قطعات تمرینی کلاس را پیش می‌برد. در کنار این کار، استاد تدریس نی در کرج به شما قطعات و ملودی های زیبا را نیز خواهد آموخت.

آموزش نی در کرج عموما طی یک دوره 30 جلسه به صورت تدریس خصوصی موسیقی یا آموزشگاهی انجام می‌شود. و هنرجو پس از این دوره می‌تواند روی سازش تسلط نسبی پیدا کند. اما برای دوره های پیشرفته و آموزش ردیف می توان همین دوره ها را ادامه داد تا تسلط کامل بر این ساز به وجود آید. در آموزشگاه موسیقی ترنگ در کرج تدریس خصوصی نی زیر نظر اساتید با تجربه انجام می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های ٠٢٦٣٢٢٢١٥٤٩ و ۰۲۶۳۲۴۰۰۹۳۲  تماس حاصل فرمایید.

ساز نی چیست؟

نی یا نی هفت بند از سازهای بادی ایرانی می‌باشد. او از دسته سازهای بدون زبانه است. ساز نی قابل کوک نیست. و نوازنده در هم‌نوازی‌ها و تکنوازی‌ها از انواع مختلف نی استفاده می‌کند. نی دارای هفت سوراخ است. و معمولا به آن هفت بند می‌گویند. عدد هفت یکی از اعداد مقدس بابلی‌ها بوده است.

بابلی‌ها به علم ستاره شناسی اهمیت بسیار می‌دادند. علوم آن‌ها با عقاید دینی همراه بوده و تصور می‌کردند. عطارد، زهره، مریخ، مشتری، زحل و آفتاب و ماه از مظاهر خدایانند. و در هر روز از هفته به ستایش یکی از خدایان  می‌پرداختند. وسعت صدای نی دو اکتاو و نیم است. و در انواع آن با کوک‌های متفاوت، فاقد یک تا دو نت است. مانند نی «لا کوک» که فاقد نت دو، نی «سل کوک» فاقد نت سی بمل و نی «فا کوک» فاقد نت لا بمل است. نی از سازهای محلی است. و در اکثر نقاط ایران وجود دارد.

منطقه صوتی ساز نی

نی پنج منطقه صوتی دارد که هر یک از آن‌ها با نحوه دمیدن هوا در نی قابل انتخاب است. این مناطق صوتی عبارتند از:

بم

نت‌های دو (دست بسته)، ر (سوراخ ۱ سر نی آزاد)، می (سوراخ ۱ و ۲ آزاد)، فا (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ آزاد)، فا# (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ و ۴ آزاد)، سل (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ و ۴ و ۵) لا (دست باز). نت سی در این اکتاو وجود ندارد. ولی نوازنده‌ها قادر به اجرای سی بمل با لب هستند.

 

آموزش نی

 

• اوج

دقیقاً همانند بم اما یک اکتاو بالاتر. دو نت آخر (سل و لا) با غیث مشترک است.

• غیث

نت‌های سل (دست بسته)، لا (سوراخ ۱ سر نی آزاد)، سی (سوراخ ۱ و ۲ آزاد)، دو (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ آزاد)، دو (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ و ۴ آزاد)، ر (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ و ۴ و ۵)، می (دست باز).

• پس غیث (تا فا)

دقیقاً همانند بم و اوج اما یک اکتاو بالاتر از اوج و دو اکتاو بالاتر از بم. سه نت اول (دو، ر و می) با غیث مشترک است. امکان اجرای نت آخر (لا = دست باز) معمولاً وجود ندارد و حتی نت سل نیز در نی‌های کوچک نامفهوم شنیده می‌شود.

طریقه نواختن ساز نی

ساز نی از انواع سازهای بی زبانه است. هوا از طریق نفس نوازنده از انتهای بالائی به داخل فرستاده شده و قسمت اعظم آن از نزدیکترین سوراخ باز خارج می شود. بنابراین باز و بسته شدن سوراخ ها توسط انگشتان هر دو دست نوازنده، طول هوای مرتعش و طول موج ارتعاش را زیاد و کم کرده و در نتیجه صوت، زیر و بم می شود.

این ساز را نمی توان کوک کرد. یعنی کوک آن را چنان که در سازهای زهی با پیچاندن گوشی ها میسر است. نمی توان تغییر داد. به این نسبت نمی توان آنرا با ساز دیگر منطبق کرد. و از اینرو معمولاً در نقش تکنوار ظاهر می شود. نی از دسته سازهای محلی است. و تقریباً در تمام نقاط ایران رایج است. نوازندگان محلی با ابتکاری سنتی تا اندازه ای از قطع شدن صدای ساز، زمان تازه کردن نفس جلوگیری می کنند. آموزش نی را در آموزشگاه موسیقی ترنگ در کرج نزد حرفه ای ترین و برجسته ترین اساتید موسیقی بیاموزید.

 

ارتباط با آموزشگاه موسیقی ترنگ

شماره تماس : ٠٢٦٣٢٢٢١٥٤٩۰۲۶۳۲۴۰۰۹۳۲ 

تلفن همراه : ۰۹۱۰۸۸۵۹۹۰۳

اینستاگرام : tarangacademy

تلگرام : tarangacademy

آدرس: کرج، خیابان طالقانی جنوبی، نبش کوچه جمالپور،ساختمان کاج، طبقه اول، واحد چهارم

واتس آپ 

آموزشگاه موسیقی در کرجآموزشگاه موسیقی کودک در کرج – آموزش پیانو در کرج – آموزش سنتور در کرجآموزش ویلن در کرجآموزش قانون در کرج – آموزش گیتار بیس در کرج – آموزش عاشیقآموزش تنبک

2 پاسخ
  1. احمد عزیزی
    احمد عزیزی می گوید

    سلام وقتتون بخیر
    خواستم بگم من دنبال آموزش نی در کرج بودم که با آموزشگاه شما آشنا شدم و به جرعت میتونم بگم شما یکی از بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج هستید که بصورت عالی این ساز رو تدریس میکنید ممنون از آموزشگاه خوبتون.

    پاسخ
  2. سرمدی
    سرمدی می گوید

    درود
    سپاس از آموزشگاه خیلی خوبتون.
    من دنبال بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج و آموزش نی در کرج بودم که با آموزشگاه شما آشنا شدم و الان هم خیلی راضی هستم.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *